Rakenne oma KohiwoodKoti

Hanki tai varaa tontti

Oman kodin tai vapaa-ajanrakennuksen hankinta käynnistyy yleensä sopivan tontin hankinnalla. Pienillä paikkakunnilla tontin hankinta on yleensä helpompaa ja nopeampaa, mutta suuremmissa taajamissa voi sopivaa tonttia joutua jonottamaan. Tontin osto niissä alkaakin usein uusien asuntoalueiden tonttivaraus-kierroksella. Monissa kaupungeissa tontin voi myös vuokrata. Kuntien ja kaupunkien tekniset toimistot auttavat alkuun sopivan tontin hankinnassa. Kunnista saa tietoa myös kaavoitetuista vapaa-ajanrakennus-tonteista.

Tontin valinnassa on tärkeää tietää miten kaavamääräykset ohjaavat rakentamista ja sitä, millaisen talon tontille saa rakentaa. Hirsitalojen rakentamista usein suunnataan kaava-alueilla niille osoitetuille alueille, mutta ns. city-nurkkaisia hirsitaloja sallitaan rakennettaviksi useimmiten myös puutaloille varatuille alueille.

Kuntakohtaisista kaava- ja rakentamismääräyksistä saa tietoa rakennusvalvonnasta ja kannattaakin neuvotella jo luonnosvaiheessa niiden vaikutuksesta erilaisiin rakenneratkaisuihin.

Valitse mallistosta tai suunnittele itse

KohiwoodKodilla on oma mallisto , jolla pyrimme tarjoamaan muutamia toimivia ja kustannustehokkaita ratkaisuja ympärivuotiseen vakituiseen tai vapaa-ajan asumiseen. Meillä on lisäksi suunnittelupalvelu, jonka kautta voimme tarjota myös yksilöllisiä ratkaisuvaihtoehtoja. Tutustu mallistoon tämän kotisivun Mallisto-sivuilla. Tärkeintä on löytää malli, joka parhaiten soveltuu käyttötarkoitukseen.

Ammattitaitoiset suunnittelijat auttavat rakennusprojektin onnistumisessa, niinpä koko rakentamisen tärkeimpänä vaiheena voidaan hyvällä syyllä pitää suunnittelua. Sillä on ratkaiseva vaikutus tulevan kodin toimivuuteen ja sitä kautta asumismukavuuteen. Hyvällä suunnittelulla säästetään lisäksi selvää rahaa. Omat toiveet ja käytettävissä oleva budjetti pitää jo arkkitehtisuunnittelussa tuoda tiedoksi. Siltä pohjalta suunnittelija lähtee tekemään taloa toiveiden mukaisesti. Muutokset rakentamisen jo alettua maksavat aina selvästi enemmän, kuin alusta saakka huomioon otetut ratkaisut.

Pyydä tarjous

Tämän kotisivuston kohdasta myynti löydät taloedustajiemme yhteystiedot. Ottamalla heihin tai suoraan tehtaamme myyntiin yhteyttä, niin käynnistämme tarjousprosessin kartoittamalla rakentamissuunnitel-manne. Lomakkeen löydät myös PDF-liitteenä ja voit jo miettiä asioita valmiiksi. Voit myös jättää yhteydenottopyynnön kotisivun kautta. Niillä alueilla, joilla meillä ei ole vielä omaa edustajaa, tarjous-palvelusta huolehtii lähin alue-edustaja tai suoraan tehtaaltamme taloasiantuntija.

Taloedustajamme eri alueilla hoitavat yhteydenpidon asiakkaan, suunnittelun ja tarjouslaskennan välillä. Valmiista suunnitelmista pyrimme antamaan puuosatoimituksesta tarjouksen viikon sisällä tarjous-pyynnöstä ja perusmalleistamme tätäkin nopeammin. Avaimet käteen toimitus vaatii pidemmän neuvottelu- ja laskenta-ajan, koska rakentajan tarpeiden kartoitus on avain hyvään lopputulokseen.

Rakenna itse tai rakennuta

KohiwoodKoti tarjoaa ratkaisua ensisijaisesti omatoimisille rakentajille ja rakennuttajille. Täydellinen puuosatoimitus sisältää talon rungon pystytyksen, jolloin siitä on helppo jatkaa kattorakenteilla säältä suojaan.

Toimitussisällön laajentaminen perustoimituksesta eteenpäin edellyttää aina erillistä urakoitsijaneuvotte-luja niillä alueilla, joissa meillä ei ole sopimusurakoitsijaa.

Omatoiminen rakentaminen tai rakennuttaminen niin, että itselle jää valvonnasta huolehtiminen onnistuu parhaiten hyvällä ennakkosuunnittelulla. Esimerkiksi Suomen Asuntotietokeskuksen kotisivuilta www.asuntotieto.com saat hyvää ohjetta rakennushankkeen suunnitteluun.


Suunnittelu

Ammattitaitoiset suunnittelijat auttavat rakennusprojektin onnistumisessa, niinpä koko rakentamisen tärkeimpänä vaiheena voidaan hyvällä syyllä pitää suunnittelua. Sillä on ratkaiseva vaikutus tulevan kodin toimivuuteen ja sitä kautta asumismukavuuteen. Hyvällä suunnittelulla säästetään lisäksi selvää rahaa.